קרן השתלמות הינה תוכנית חסכון לטווח הבינוני המתאימה הן לשכירים הן לעצמאיים בקרן השתלמות לשכירים ההפקדות הן של העובד והמעסיק כאשר בדרך כלל החלוקה היא עד 7.5% משכרו של העובד ע”ח מעסיק (ניתן להפקיד אחוזים נמוכים יותר) ועד 2.5% משכרו של העובד ע”ח העובד, ובסה”כ 10% מהשכר מופרשים לקרן השתלמות, עד תקרת שכר המתעדכנת מעת לעת
קרן השתלמות לעצמאים מיועדת ליחידים שיש להם הכנסה מעסק או ממשלח יד. קרן השתלמות במעמד עצמאי יכולה להיפתח רק למי שיש לו הכנסות כעצמאי, והוא יכול להפריש מידי חודש או בסוף שנה ולהזדכות עד לתקרה המתעדכנת מעת לעת.
בתום 6 השנים ניתן למשוך את הסכום שנצבר בקרן ההשתלמות כסכום חד פעמי ללא מס רווחי הון או ולהמשיך להפקיד בה כספים.
קרן השתלמות נחשבת לתכנית החיסכון המשתלמת ביותר ולכן מומלץ לא לפדות את החיסכון בתום 6 השנים. עובד/ת שבחרו לא למשוך כספים המופקדים בקרן השתלמות גם לאחר 6 שנות וותק יכולים להמשיך ולהפריש כספים לקרן ואלו יהיו נזילים וחופשיים למשיכה בכל עת ופטורים ממס
חיסכון בקרן ההשתלמות הינו החיסכון הטוב, הריווחי והכדאי ביותר שקיים כיום בשוק.
בשנים האחרונות התפתח אפיק השקעה נוסף בחברות הביטוח והוא תחום פוליסות החיסכון או בשמה האחר פוליסה פיננסית שמהווה אלטרנטיבה מצוינת לאפיקי ההשקעה והחסכון הנפוצים לניהול ומיקסום של כספים פנויים ולהנות מתשואות , מסלולי השקעה, ניהול מקצועי ומבוקר בעלויות נמוכות משמעותית מניהול הכסף הפנוי דרך האפיקים המסורתיים כגון ניהול תיק השקעות או רכישת ני”ע וקרנות נאמנות.
התוכניות הפיננסיות מפוקחות ע”י רשות שוק ההון וניתן לבצע השוואה בין מסלולי ההשקעה והחברות באתר ביטוח נט של משרד האוצר
יש לא מעט אנשים או כספים של חברות אשר רוצים או צריכים להשאיר את ההון הפנוי בבנק אך יחד עם זאת רוצים למקסם את הכספים בצורה חכמה ונכונה.
ניהול תיקים מנוהל ע”י בתי השקעות ע”י צוות מומחים שבונים ומרכבים יחד עם הלקוח או בעלי החברה את אסטרטגיית ההשקעה בהתאם לרמת סיכון יעדים ומטרות.
הכסף נשאר בחשבון הבנק נפתח בבנק בו מנוהל חשבון העו”ש חשבון נוסף לניהול תיק ההשקעות מנהל ההשקעות הנבחר ( לאחר בירור צרכים ובחירת מדיניות השקעה מול הלקוח ) ינהל עבורכם את ההשקעות .
קיימת שקיפות מלאה ללקוח בניהול תיק ההשקעות ויש כתובת ומענה ומנהל השקעות אישי שעובד מולכם.
תיקון 190 לפקודת מס הכנסה, הוא למעשה הטבה פיננסית משמעותית בעיקר לגמלאים ומאפשר להם לנהל את החסכונות שלהם בצורה חכמה תוך ניצול הטבות מס. הכספים ניתנים למשיכה בכל עת
תשלום מס רווח הון של 15% על הרווח הנומינלי במקום 25% מס מהרווח הריאלי
העברה בין דורית – במקרה של פטירה לפני גיל 75 הכסף מועבר ליורשים בפטור מס מלא ובמקרה פטירה לאחר גיל 75 מס רווח הון של 15%.
השקעות אלטרנטיביות נולדו כדי לספק לתיק ההשקעות גיוון ופיזור, כאשר חלק מהכסף יושקע בתחומים עם קורלציה יחסית נמוכה לבורסה ונגזרותיה ועם פוטנציאל תשואה גבוהה. מדובר בהשקעות המהוות תחליף להשקעות בבורסה, דוגמת מניות, איגרות חוב ומוצרים אחרים כמו מט”ח ופיקדונות
מכשירים פיננסיים אלטרנטיביים מפזרים את הסיכונים בתיק ההשקעות, מאפשרים להשקיע בתחומים שהיו פתוחים בעבר רק למשקיעים גדולים ולרוב הם בעלי פוטנציאל תשואה גבוה יותר מכפי שניתן למצוא בשוק ההון אם פעם תיק ההשקעות הממוצע היה מורכב בעיקר ממניות ואיגרות חוב, בשנים האחרונות הולכת וגדלה הפופולריות של השקעה במכשירים פיננסיים אלטרנטיביים, הכוללים, למשל, קרנות השקעה בנדל”ן, קרנות גידור, קרנות השקעה פרטיות ועוד. על רקע התחרות הגבוהה וריבוי המכשירים בתחום, ניתן כיום להיחשף להשקעות אלטרנטיביות בסכומים נמוכים מבעבר. עובדה זו הנגישה אפיק זה בפני קהל רחב יותר ואפשרה ליותר משקיעים ליהנות מהיתרונות שלו.
הביקוש הגבוה למוצרי השקעה מיוחדים הוביל בשנים האחרונות לצמיחה גבוהה בתחום. על רקע התחרות הגדולה הזו, מכשירי השקעה שונים הוקמו במטרה לפנות לקהל רחב יותר, כך שחסמי הכניסה לתחום הולכים ויורדים וחלופות ההשקעה גדלות. יש מספר מכשירים פיננסיים אלטרנטיביים שהפכו נפוצים במיוחד בשנים האחרונות.
כיום ניתן להשקיע במכשיר זה בקרנות פרייבט אקווטי, קרנות נדל”ן, קרנות חוב, קרנות גידור , -קרנות הלוואות ועוד. -p2p
תחום ההשקעות הזה נהיה פתוח לכלל הציבור בשנים האחרונות ומחייב איש מקצוע שיכוון להשקעות הרלוונטיות והמותאמות ללקוח.
אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם החברות המובילות בענף
אנחנו מתחייבים למקצוענות, אמינות, יושרה ובתנאים הטובים ביותר